Dina skogsmaskiner hos oss!

Ambitionen är hög.
Skogsmaskinerna.se ska bli det givna valet när det gäller att ta reda på information om skogsmaskiner samt jämföra tekniska data mellan dem i Skandinavien.

Framgångsreceptet är att det ska vara enkelt att bidra med information samt att sajten är bra sökmotoroptimerad.

Framöver är tanken att du via denna sida kan ladda ner färdiga mallar (Microsoft Excel) som du sedan i lugn och ro kan sitta och fylla i på kontoret. När du är klar mailar du filerna tillbaka till oss och vi lägger upp maskinerna åt dig.
Men innan dessa mallar har byggts upp så får ni ta initiativet och kontakta oss om mallar via formuläret här nedan.

Nytt gammalt, gammalt nytt?

Vi vill att alla skogsmaskiner ska finnas hos oss. Mest relevant är dock skogsmaskiner som tillverkas idag. Vill ni ta med äldre skogsmaskiner är detta givetvis inget problem. Vi kommer då märka upp de skogsmaskiner som inte är produktion och visa detta för besökaren. Det kan givetvis vara till gagn för alla om man kan visa på teknikutveckling i jämförelsefunktionen mellan en äldre och ny produkt från samma grundserie.

Vill du som icke-tillverkare eller privatperson medverka genom att lägga upp (äldre) skogsmaskiner är detta inte heller något problem. Kontakta oss via formuläret så får du liknande mallar att fylla i.

Vad är en skogsmaskin?

Du tänker skördare, eller kanske skotare, eller hur?
När skogsforum.se startades 2005 togs beslutet att kategorisera inte bara stora skogsmaskiner såsom skördare och skotare i samma huvudkategori, utan också ta med andra maskiner som kan användas i skogen (skogsmaskiner). Så på skogsforum samsas Motorsågar, Röjsågar, Vedmaskiner, Sågverk, Traktorer, Huggarvagnar, Traktorprocessorer, Flishuggar, Markberedare ihop med Skördare och Skotare, i samma huvudkategori. Eftersom skogsmaskinerna.se kommer leva tätt ihop med skogsforum.se så är tanken att alla dessa kategorier av skogsmaskiner ska finnas med även här.
Hur blir det då med sökmotorträffar undrar den insatte?
Med stor sannolikhet kommer det inte innebära någon nackdel, snarare är vi ganska övertygade om att det kommer vara en fördel med en sajt som samlar relevant maskininfo om just maskiner som kan användas i skogen. Ensam är inte stark i detta fallet.

Inte en till sådan där företags-listnings-sajt-som-bara-kostar-pengar?

Nej faktiskt inte enligt oss. Här är det nytänkande som gäller. Hur läser du här:

– Det är unikt att företag ge möjligheten att presentera sina produkter med helt egna produktsidor. Dessutom med bilder, informationstext, YouTube-videos, tekniska data och två äkta länkar till er egen sajt.

– Det är unikt att det per automatik ingår en egen företagssida där kontakt- och företagsinformation samt logga får plats. Dessutom listas alla era produkter oavsett kategori på er företagssida.

– Interaktionen med besökaren är hög. Bl a genom att besökaren kan betygsätta alla maskiner och ges möjligheten att diskutera och läsa om maskinerna.

– Det är också unikt att det finns en jämförelsefunktion på sajten. Snabbt och enkelt kan man ställa upp 2-3 maskiner man är intresserad av och jämföra tekniska data, en mycket uppskattad funktion hos besökaren.

– Till sist är det riktigt kostnadseffektivt. Några har faktiskt kallat det skrattretande lågt. Vi tycker inte att det är skrattretande och förklarar gärna hur vi tänkt, ring eller maila Fredrik (070-5767056 alt. fredrik.reuter@esea.se) om du vill veta mer.

[contact-form 1 ”Kontaktformulär 1”]